torsdag 14 april 2011

Persilja.



Har ju, som jag nämnt tidigare, väldigt lågt blodvärde pga graviditeten.. Dvs att jag ska få i mig mer järn. Jag äter järntabletter varje dag. Men som vid bägge mina tidigare graviditeter så funkar inte min mage alls när jag stoppar i mig dessa tabeltter. Man ska ju röra på sig för att hålla magen igång men det är inte så lätt med foglossning för det första. Visst kan jag ta mig till badhuset och simma och på så sätt motionera men de senaste 2 veckorna har vi ju knappt vågat gå utanför dörren med risk att smitta ner hela våran omgivning med denna hemska magbacill vi har åkt på. Så det har blivit mestadels soffligg på senaste tiden.

Måste ju vara bättre för magen att få i sig mycket järn i naturlig form istället för tabletter så jag köpte en kruka med persilja. Nu till problemet... vad ska jag göra med den som är gott och ätbart?! Tar en liten kvist och tuggar i mig när jag går ut i köket men de är ju inget vidare gott..

Nåt tips?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Spenatsoppa, pastasås med spenat, steka i gjutjärnspanna, blutsaft, broccoli. Järn tas lättare upp av kroppen om man tar det med något rikt på c-vitamin. Gröna grönsaker ska tydligen vara rikt på järn.

Jenny sa...

Ok, tack för tipsen.. Vem är de som är så snäll och tipsar undrar jag? :)

Emmy sa...

Hej hej det är en gammal klass kompis från gymnasiet=) Hittade hit av en slump. Va spännande med en till liten. Ha det toppen och hoppas du blir piggare.
Emmy