söndag 22 januari 2012

Oopsies!



Oopsies är en variant av ’bröd’ helt utan mjöl -
kan användas till rulltårta eller som smörgås.

3 ägg (delade i vita o gula)
100g Philedelphia ost
Vispa äggvitorna hårt - väldigt hårt... så det blir helt stelt.
Vispa ihop äggulorna och philadelphiaosten. Blanda försiktigt ned äggule- och philadelphiasmeten i äggvitorna.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper i ca 6 högar.  Grädde i ugn 150°C 30 min...
Njut med bara smör på eller med annan pålägg.  Man kan tydligen variera med lite olika kryddning i smeten, kanel, riven ost, kardemumma, örter.
Jag gjorde en dessert variant med lättvispad grädde och hallon på, det var riktigt gott men mastigt. Ska testa med att ha i fiberhusk, linfrön och nötter nästa gång så det blir mer "bröd känsla" på det!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur länge håller de sig? Måste man äta dem samma dag eller går det att spara till dagen efter?

Jenny sa...

Alltså, jag diggar inte alls det här med lchf, men detta ska jag nog prova, lät ju hur gott som helst. Hoppas det funkar även med laktosfri ost... Kram!