fredag 26 augusti 2011

Ett litet smakprov..

...från vårat hem



Det är ju fortfarande lite småsaker kvar både i hallen och vardagsummet, bla ska öppna spisen målas (så småningom ska det sättas i en kamin), "gluggen" mellan hall och vardagsrum ska fixas med spackling och målning, några lister ska upp i hallen, trappräckena ska målas eller bytas och lite framåt i tiden ska även trappen bli vit! Har nya hallmöbler (sko och hatthylla) ligger på posten och väntar, ska hämta det imorrn. När det nya kommer upp i hallen ska jag ta det gamla och göra iordning i källaren så man kan hänga av sig kläder och skor där. Skönt att slippa ha blöta overaller och dyl. hängandes här uppe!

Många planer och mycket ideér finns det, det är ju bara det där att få tiden och orken att räcka till :) Allt har stått helt stilla sen Jimmy började jobba efter semestern. Förhoppningsvis rullar rusten igång snart igen och förhoppningsvis ska J vara pappaledig med Nova varje fredag ett tag framöver så då har vi honom hemma lite mer.

Nästa projekt, när hall och vardagsrum är helt klara, är barnens rum på nedervåningen. Har lite beslutsångest gällande tapeter.. antingen kör vi på vita väggar och en fondvägg med rosa/vitrandiga respektive blå/vitrandiga tapter eller de randiga i hela rummet.. nån som har nåt att tycka om det :) Kanske blir för mycket med randigt i hela rummet!? Förslag...? Ska iallafall ha vita möbler. Kevin ska få en loftsäng eftersom hans rum är ganska trångt. Novas rum ska verkligen rensas på leksaker och hon ska enbart få ha garderoberna och en hylla med grejer så får man byta ut emellanåt istället för hon är makalös på att dra ut varenda pryl på golvet och sen vägra att plocka undan. Måste göra det enkelt för henne att kunna hålla ordning. Är på jakt efter en lekstuga oxå så då kan hon ha massa av sina leksaker i den :)

Vi får väl se när vi drar igång med dessa projekt. Ska ju inte behöva ta alltför lång tid när det bara är tapetsering kan man tycka :)


2 kommentarer:

Freja Rico sa...

Va fint ni har det Jenny!!

Jenny sa...

Tack :) Det blir bra allteftersom vi grejar. Men det tar längre tid än vad jag vill, men vi har ju hela livet på oss :)